Alliansen: Vi är det största regeringsbildande alternativet

Vi har bjudit in Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till samtal. Vi vill bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen. Sverige behöver en stabil ekonomisk politik och stora, långsiktiga politiska reformer som kräver ett brett parlamentariskt stöd för att kunna genomföras, skriver Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L) på DN-debatt.

Sverige behöver en ny moderatledd alliansregering

Stefan Löfven löser inte Sveriges problem. Regeringen har hittills höjt skatter på jobb och företagande med över 40 miljarder kronor. För över en miljon löntagare har det blivit mindre lönsamt att arbeta. Samtidigt har regeringen höjt bidragen till dem som inte jobbar.

Lika för alla

Det finns ett Sverige som toppar alla listor. Ett Sverige där ekonomin går som tåget och miljontals människor kliver upp och går till jobbet varje dag. Ett Sverige som tävlar i entreprenörskap med Silicon Valley. Där förskolor låter alla barn få en bra start i livet. Ett Sverige som är världens bästa land att vara flicka i.

Dörrknackningen är igång!

Äntligen har vi moderater börjat knacka dörr i sundsvallsområdet. Ambitionen är att knacka så många dörrar som möjligt innan valdagen, vi pratar mer om vår politik och våra lokala budskap. Vilket är otroligt roligt

Moderaterna ska vara ett parti för hoppfulla

Ulf Kristersson valdes enhälligt till partiordförande vid Moderaternas extra partistämma i Stockholm i dag. I sitt installationstal var Kristersson tydlig med att Sverige står inför många och stora problem. Men de går att lösa. Hoppfullhet är bättre än hopplöshet. Det är nu dags att fokusera helt på de uppgifter vi har framför oss: att stärka Moderaterna i Alliansen, att stärka Alliansen i svensk politik och att stärka Sverige i världen.

Ett starkare försvar

Med utgångspunkt i den försvarsöverenskommelse som slutits mellan Moderaterna, Centerpartiet och regeringspartierna har i dag viktiga steg tagits för att Sverige ska kunna anskaffa ett nytt luftvärnssystem. Det är en viktig del i att öka vår försvarsförmåga